Jan Paul Schutten

Jan Paul Schutten werd in 1970 in Vlissingen geboren. Als kind wist hij niet precies wat hij wilde worden: politieagent of cowboy? Of misschien astronaut? Maar toen hij ouder werd, wist hij het zeker: hij zou schrijver worden.
Na het gymnasium in Arnhem ging hij communicatie studeren in Utrecht. Tijdens zijn studie vond hij een baan als tekstschrijver bij een reclamebureau. Verder vertaalde hij boeken van het Engels naar het Nederlands en in 1998 publiceerde hij zijn eerste boek, De Bralmanak, een boek voor en over studenten. Na dit boek volgden nog andere boeken voor volwassenen en in 2003 maakte hij samen met Sieb Postuma zijn eerste kinderboek, Ruik eens wat ik zeg, de taal van dieren en planten. Jan Paul schreef de tekst en Sieb Posthuma maakte de illustraties. Met dit kinderboek viel Jan Paul meteen in de prijzen, hij kreeg de Vlag en Wimpel van de griffeljury.
Hoewel de boeken van Jan Paul over heel verschillende onderwerpen gaan, ze zijn eigenlijk altijd heel informatief. Voor Querido schreef Jan Paul Schutten in 2013 samen met Fik Meijer Paarden, zwaarden en rare baarden, een boek met alles wat je maar wilt weten over de Olympische Spelen, gladiatorengevechten en wagenrennen in het oude Rome.